'Van der Sloot handelt in Thaise vrouwen'

Copyright 2008, Novum

(Novum) - Joran van der Sloot biedt in Bangkok jonge Thaise vrouwen te koop aan voor de Nederlandse prostitutiemarkt. Dat onthult Peter R. de Vries zondag in zijn tv-programma, schrijft de Telegraaf. Met een verborgen camera heeft de programmamaker wekenlang de handel en wandel van Van der Sloot in Thailand vastgelegd.

De 21-jarige Van der Sloot zou voor tienduizend euro per stuk meisjes leveren die voor driehonderd dollar per maand in een bordeel willen werken. Hun wordt voorgehouden dat ze in Nederland danseres worden en een opleiding gaan volgen. In werkelijkheid moeten ze zes dagen per week in een bordeel werken. De Vries wijst erop dat het voorbereiden van mensensmokkel strafbaar is. “Dit kan hem in Thailand in grote problemen brengen”, zegt hij in de krant.

De Vries heeft ruwe beelden laten zien aan het ochtendblad. Daarop is volgens de krant onder meer te zien dat Van der Sloot in een hotel aangeeft dat hij wekelijks jonge vrouwen kan leveren. De visa en paspoorten zouden geen enkel probleem vormen. “Ik regel dat allemaal, maak je geen zorgen!”, zo citeert de krant Van der Sloot, die een vermeende zakenpartner eveneens zou toevoegen dat hij een Thai op De Vries wil afsturen ‘om het probleem op te lossen’. “En het kan me niet schelen wat het kost.”

Het is niet de eerste keer dat De Vries Van der Sloot in de val laat lopen met een undercoveroperatie. Zijn aflevering over hem trok in februari bijna zeven miljoen kijkers in Nederland. Van der Sloot vertelde in meerdere gesprekken aan een door De Vries ingeschakelde infiltrant dat hij wel degelijk meer wist van de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba in 2005. Justitie oordeelde dit jaar dat Van Sloot niet opnieuw kon worden aangehouden op basis van de bekentenis met de verborgen camera.

De Vries komt zondag ook met een nieuwe getuige tegen Van der Sloot in de zaak-Holloway. Een meisje dat Van der Sloot beschouwde als vriendin verklaart dat hij haar heeft verteld over de verdwijning van de Amerikaanse studente. Ook heeft de misdaadverslaggever het ruwe materiaal van de eerste uitzending laten onderzoeken door forensische wetenschappers. Hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen zou de bekentenissen authentiek achten. Hoofdofficier van justitie op Aruba Hans Mos zegt in de krant benieuwd te zijn naar de beelden van zondag. Voor het einde van het jaar wordt volgens Mos besloten of Van der Sloot moet terechtstaan.

Web zoeken

Afbeeldingen zoeken

Nieuws zoeken

Waardeer dit artikel: SlechtThank you for rating.Uitstekend

Jouw waardering helpt andere bezoekers om dit artikel te beoordelen