Bericht uit Pattaya 12

  • Khunjan

    Hallo vrienden en vriendinnen. Hier weer een berichtje uit Pattaya, gelukkig is het weer de laatste dagen aan de beterende hand na toch wel zo'n 3 weken van regen en onweersbuien. Er schijnt weer een lekker zonnetje boven Pattaya en toch niet zo overdreven heet dat je haast op apegapen ligt 's middags.

    De afgelopen week weer eens na jaren de travestieten show van Tiffany bezocht, VIP seat 800 baht farangprijs en 400 baht Thaiprijs :D

    Zoals gewoonlijk een razendsnelle show die je via China, Japan, Vietnam en Thailand naar de Russische finale voert, ja ook hier geldt reeds hun invloed op het Pattayagebeuren, gezien de reacties in de zaal bij de Balalaika klanken waren ze dan ook in grote getale aanwezig naast de immer vertegenwoordige Chinezen.

    Kortom een aardige show die mijns insziens behoorlijk wat heeft moeten inboeten door het verbod om niet langer te mogen dansen met de borstjes bloot :D

    Heb toch in het verleden mijn ogen uit zitten kijken naar al dat moois, siliconen of niet.

    Verder in Pattaya begint het nu al aardig druk te worden vergeleken met de 2 vorige maanden, steeds meer bekenden duiken op wat vaak tot leuke momenten leidt, ook de markt wordt door de bekenden nog trouw bezocht waar we regelmatig nieuwe gezichten mogen ontmoeten.

    De komende week (12 november) staat ons natuurlijk het schitterende Loy Khratong feest weer te wachten en zullen er weer zoals gewoonlijk talloze festiviteiten plaatsvinden in de omgeving van de Bali Hai pier.

    's Avonds zal de zee weer verlicht zijn met duizenden Khratongs wat natuurlijk altijd weer een schitterende aanblik is, jammer is alleen dat tegenwoordig de Khratong handelaren zich weing van het milieu aantrekken door het gebruik van piepschuim en andere onafbreekbare kunststoffen wat natuurlijk een regelrechte aanslag op het milieu is te noemen. Dagenlang worden de stranden dan ook geteisterd door deze vervuiling en roestige spijkers waar menigeen zich aan verwondt, jong en oud.

    In het verleden werden de Khratongs louter uit natuurlijke producten gemaakt zoals bananenblad e.d., tegenwoordig is het een plak piepschuim met een bananenblad wat zo lekker vast te maken is door een een draadnagel in te duwen. Gelukkig maakt de gemeenteraad van Pattaya zich hier ook reeds zorgen over en hopelijk gaat dit in de toekomst resultaten afwerpen door een strengere controle uit te voeren en ronduit deze kunststof Khratongs te verbieden.

    Op 22 en 23 november wordt er op het Lake Mapracham grote internationale roeiwedstrijden gehouden waarbij naast Thailand ook landen als Laos, Cambodja, Maleisie, Birma en Vietnam aan deel zullen nemen, lijkt mij aardig om naar toe te gaan om deze lange boten bemand met vele roeiers in actie te zien.

    Oke, vrienden dit was het dan weer uit een zonnig Pattaya.

    Groeten en tot de volgende keer,

    Jan.

  • huibthai

    Jan mogen die uit Cambodja nog wel binnen? was vrijdag en gisteren nog in de buurt van je schoonmoeder , de ene na de andere wegversperring. Zondag waren er bootraces in de buurt van het vliegveld van Buriram [plaatsnaam? Er stond een massa volk boven aan de brug over de rivier , een ideale plek voor deze races te bekijken, Wij zijn niet gestopt, daar parkeren niet meer mogenlijk was op een redelijke afstand. hier bij Marpracham raad ik de toeschouwers aan om met de motorbike te gaan , die kan je wel parkeren in de nabijheid. Terug nog ff opstoppen bij de Butterfly bar of bij het Zwembad en de dag is geslaagd