MVV

  • Soi Ben

    Sawat-dee-khap,

    De afgelopen 3 maanden zijn omgevlogen, volgende week zaterdag vliegt tilac helaas weer terug naar Thailand, alwaar zij haar beautysalon in Chon-Bury gaat heropenen en een poging gaat ondernemen om de hele toestand te verkopen, een bezoek aan Pattaya door ons beiden zit er voorlopig even niet daar wij hebben besloten om een poging te gaan wagen voor het aanvragen van een visa (MVV) voor lang verblijf.

    Hierbij zou ik aan een ieder willen vragen wie er ervaring heeft met thai-connection, gezeteld in BKK, hier kunnen thaien nederlands leren en worden ze voorbereid op het examen hetgeen ze moeten afleggen op de ambassade te BKK.

    Vraag 2: wie kent iemand ( of Instantie/bedrijf ) in NL die mij kan helpen met de procedure tijdens het aanvragen van de MVV?

    De website www.buitenlandsepartner.nl en www.ind.nl heb ik inmiddels ook al diverse malen geraadpleegd maar kan u vertellen dat ik er koppijn :-( van krijg, vandaar mijn vraag. :-)

    Suggesties en antwoorden zijn altijd welkom,

    Groeten en tot ziens, Ben & Phiraya.

  • nakluaboy

    http://www.nederlands-thailand.com/

  • Adpattaya

    Hallo Ben,

    Ik weet niet helpen misschien op weg helpen, holidayinternational bied volgens hun site hulp aan bij het vragen van een visum. Er wordt niet over een MVV gesproken, mnaar je kunt altijd ff een belletje naar hun plegen;). Kunnen hun je niet helpen, weten ze wellicht bij wie je WEL terecht kunt.

    Groet Ad

    http://www.holidayinternational.nl/Thailand/visum/index.php

  • hansthailand

    voor mij reeds jaren geleden, maar indertijd zeer goede ervaring bij onderstaand kantoor.

    http://www.everaert.nl/

  • Tlharrie

    Goede middag Ben

    Ik ben zelf net gestart met de MVV en mijn vriendin zit sinds maandag op school in Bangkok bij http://www.nederlands-thailand.com/ en dat is mij in de voorbereiding goed bevallen Pieter de man van de school is een aardige vent ik ben er zelf geweest in september en heb gelijk een kamer gehuurd boven de school.

    Wat de MVV betreft ik heb een vriend die heeft het vorig jaar gedaan het is een hoop werk en het duurt plm. 3 maanden

    Hierbij komt dat mijn zwager op de ambassade in Bangkok heeft gewerkt dus hij weet bij welke personen ik moet zijn

    Geef me je e-mail adres dan kunnen we mekaar op de hoogte houden

    Gr. Harrie

  • Soi Ben

    Goedendag,

    Die hollander met zijn thaise vrouw met school had ik ook al ontdekt, ze zitten voorlopig vol tot 2 feb. tis mij alleen niet duidelijk of het examen bij de prijs is inbegrepen.

    Die advocaat ga ik morgen bellen, op hun site staat dat je geen inburgeringscursus hoef te doen, wie er nu gelijk heeft, joost mag het weten.

    Allen bedankt tot dusver,

    Groeten Ben

    Benq@caiway.nl

  • TonPattaya

    Hoi Ben

    Alleen de kosten voor het examen zijn al € 350 en weet je dat het mvv ook € 830 is ?

    Ton

  • Soi Ben

    Ja wist ik al, :-( en er komt nog veel meer bij, totaal zo'n 3.500 euro. eten,drinken, kamerhuur, zakgeld, enz.

    TonPattaya schreef:

    >

    > Hoi Ben

    > Alleen de kosten voor het examen zijn al € 350 en weet je

    > dat het mvv ook € 830 is ?

    > Ton

  • Johnny

    Holiday international in Den Haag daar weten ze hoe het werkt, inburgering vooraf moet in ieder geval je kunt pas aanvragen als het examen gehaald is.

    veel succes

  • Soi Ben

    Jawel ben weer wat wijzer geworden, met ind gebeld, ze moet indd. eerst cursus met succes afronden en dan kan visa gestart worden, hebben een oefenpakket besteld bij de bruna ( 67 Euro ) want w88 tot 2 Feb. duurt zo lang he.

    Heb op aanraden van TonPattaya de inburgeringcursus zelf ook even gedaan via internet, nou ik zakte als een baksteen. Cijfer 4.9 :-(

    Allen gegroet vanuit het zonnige Westland.